x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin se dezlănţuie din nou împotriva României

Voronin se dezlănţuie din nou împotriva României

31 Ian 2010   •   00:00

Şeful Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), fostul preşedinte Vladimir Voronin, s-a dezlănţuit din nou împotriva României, declarând, într-o emisiune televizată sâmbătă seară, că ţara ar fi fost primită în UE deoarece a acceptat amplasarea a două baze americane pe teritoriul său.



România nu merita să adere la UE la 1 ianuarie 2007, dar "a fost primită în UE pentru că a acceptat dislocarea a două baze militare americane pe teritoriul său. Ei nu au fost gata de aderare şi nu au întrunit condiţiile necesare, dar pentru că au acceptat propunerea SUA, au ajuns în cele din urmă în UE", a declarat Voronin, într-o emisiune la postul de televiziune NIT, după cum a relatat Jurnalul de Chişinău.

Comunistul Voronin a denunţat declaraţiile preşedintelui României şi ale ministrului român de Externe referitoare la limba vorbită în Republica Moldova, precum şi decizia Bucureştiului de a nu semna tratatul de frontieră cu Chişinăul. Voronin a pus că declaraţiile făcute de Traian Băsescu despre o apropiere a Republicii Moldova de UE cu sprijinul Bucureştiului ar avea ca scop final "împingerea Moldovei spre unirea cu România".

Referindu-se la scoaterea sârmei ghimpate de la Prut, Voronin a spus că în acest fel se urmăreşte nu doar "demontarea frontierei cu România, dar şi a hotarului cu NATO", ştiut fiind că Republica Moldova este membru al Comunităţii Statelor Independente (CSI), a relatat portalul Ştirea Zilei. Voronin a spus că PCRM se va plânge la ONU şi UE şi va informa partenerii din CSI. "Nu cred că românii fac asta din capul lor (...) Aici este o politică coordonată şi îndreptată", a comentat Voronin, fără a preciza însă cine ar coordona acţiunile României. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe