x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulcanul Bardarbunga din Islanda a ERUPT! Traficul aerian în zonă a fost interzis (VIDEO)

Vulcanul Bardarbunga din Islanda a ERUPT! Traficul aerian în zonă a fost interzis (VIDEO)

29 Aug 2014   •   09:36
Vulcanul Bardarbunga din Islanda a ERUPT! Traficul aerian în zonă a fost interzis (VIDEO)

Islanda a interzis vineri traficul aerian deasupra Bardarbunga, după ce vulcanul a intrat în erupţie în noaptea de joi spre vineri, fără însă ca, într-o primă instanţă, să fie aruncată în atmosferă cenuşă, a anunţat Protecţia civilă, potrivit AFP.

Institutul meteorologic islandez, care supraveghează activitatea vulcanică, a ridicat nivelul de alertă la maximum, 'roşu', cod de alertă pentru traficul aerian deasupra vulcanului, fără ca acest lucru să atragă după sine închiderea aeroporturilor de pe insulă.

Joi dimineaţa, în zonă s-a înregistrat un cutremur de magnitudinea 5. Cel mai puternic seism, de când vulcanul a intrat în activitate la 16 august, s-a produs la 26 august şi a avut o magnitudine de 5,7.

Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar al ţării care se ridică până la aproape 2.000 de metri, este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, dacă intră în erupţie, traficul aerian între nordul Europei şi Atlanticul de Nord, cum a fost cazul vulcanului Eyjafjallajökull în 2010.

×