x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Walesa se vrea pe euro, dar nu pe mărunţiş

Walesa se vrea pe euro, dar nu pe mărunţiş

25 Sep 2008   •   00:00

Fostul lider al legendarului sindicat Solidaritatea din timpul regimului comunist din Polonia, devenit ulterior preşedinte al ţării, după căderea comunismului, Lech Walesa, nu are nimic împotrivă ca imaginea sa să se regăsească pe monedele euro, relatează Agerpres. Numai că doreşte să apară pe o monedă valoroasă.



Fostul lider al legendarului sindicat Solidaritatea din timpul regimului comunist din Polonia, devenit ulterior preşedinte al ţării, după căderea comunismului, Lech Walesa, nu are nimic împotrivă ca imaginea sa să se regăsească pe monedele euro, relatează Agerpres. Numai că doreşte să apară pe o monedă valoroasă, scrie cotidianul polonez Dziennik, citat de Agerpres.

"Fiecare are doza lui de vanitate şi ar vrea să fie distins într-un asemenea mod” - a spus fostul preşedinte. "Însă aş vrea să nu fie o monedă mică, fiindcă în astfel de monede oamenii vor trage cu puşca”.

Propunerea ca pe moneda euro poloneză să se regăsească fostul preşedinte aparţine partidului SLD (Uniunea Stângii Democrate). De la început ea a stârnit un scandal politic. PO (Platforma Cetăţenească) este împotriva inserării imaginii unor personaje aparţinând istoriei recente. La fel şi PSL (Partidul Popular Polonez), sugerând că mai bun decât Wałęsa ar fi regele
Mieszko.

×
Subiecte în articol: externe