x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washingtonul denunţă decizia Turciei de a bloca Twitter

Washingtonul denunţă decizia Turciei de a bloca Twitter

de Agerpres    |    21 Mar 2014   •   23:13
Washingtonul denunţă decizia Turciei de a bloca Twitter

Departamentul de Stat al Statelor Unite a denunţat vineri blocarea Twitter decretată de primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan, considerând că o astfel de decizie este "contrară dorinţei exprimate chiar de Turcia de a fi un model de democraţie", informează AFP.

La ordinul guvernului, autoritatea turcă de telecomunicaţii a interzis joi seară accesul la reţeaua socială, unde opozanţii au difuzat înregistrări piratate ale unor convorbirilor telefonice care îl implică pe Erdogan într-un scandal uriaş de corupţie.

"Statele Unite sprijină libertatea de exprimare în Turcia şi se opun oricărui obstacol la libera exprimare", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki. "Cerem guvernului turc să restabilească accesul cetăţenilor săi la Twitter şi să asigure accesul liber la toate reţelele sociale".

Responsabili americani, inclusiv ambasadorul SUA în Turcia, au lucrat la acest dosar şi "ne-am exprimat îngrijorările prin intermediul acestor canale", a adăugat ea.

"Guvernele democratice trebuie să accepte să asculte vocile care nu sunt de acord cu ele", a subliniat Jennifer Psaki. "Mass-media independente şi exprimarea nestingherită sunt o componentă esenţială a societăţilor deschise şi democratice", a conchis ea.

×
Subiecte în articol: turcia tiwtter recep erdogan