x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washingtonul pune la dispoziţia NATO mijloacele sale de apărare cibernetică

Washingtonul pune la dispoziţia NATO mijloacele sale de apărare cibernetică

04 Oct 2018   •   18:08
Washingtonul pune la dispoziţia NATO mijloacele sale de apărare cibernetică

Statele Unite au decis să pună la dispoziţia NATO capacităţile lor în materie de apărare cibernetică pentru a contracara mai bine atacurile informatice provenind din Rusia, a anunţat la Bruxelles secretarul american al apărării James Mattis, informează France Presse. 

Într-o discuţie cu presa, şeful Pentagonului a explicat că Washingtonul a urmat exemplul altor state membre care s-au angajat deja să furnizeze Alianţei "ciber-resurse". El a citat Marea Britanie, Danemarca, Olanda şi Estonia. 

James Mattis a discutat de asemenea despre tentativa de piraterie informatică efectuată în aprilie de serviciile de informaţii militare ruse la sediul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), o operaţiune dezvăluită joi de Olanda, urmată de expulzarea a patru ruşi. 

Această tentativă, a spus el, arată modul în care atacurile cibernetice au devenit "mai frecvente, mai complexe şi mai distructive". 

James Mattis a făcut aceste declaraţii la sediul NATO în timpul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei. 

Rusia a fost criticată puternic joi de NATO şi Uniunea Europeană, care o acuză că efectuează atacuri cibernetice la scară largă, precum şi "campanii masive de dezinformare", după cum a subliniat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: washington nato aparare cibernetica