x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WiFi gratuit pe plajele din Australia pentru a reduce cazurile de înec

WiFi gratuit pe plajele din Australia pentru a reduce cazurile de înec

16 Noi 2018   •   10:50
WiFi gratuit pe plajele din Australia pentru a reduce cazurile de înec

Un serviciu WiFi gratuit şi notificări privind siguranţa emise în mai multe limbi vor fi introduse experimental în această vară în unele zone de pe plajele din statul australian Queensland în încercarea de reducere a cazurilor de înec, relatează vineri Xinhua. 

Autoritatea Surf Life Saving Queensland (SLSQ) a anunţat vineri introducerea serviciului WiFi gratuit pe anumite plaje, exclusiv în zonele situate între steagurile roşii şi galbene care indică locurile în care se poate înota în siguranţă. 

Anterior, salvamarii depuneau eforturi să îi convingă pe înotători să rămână în aceste zone, iar prin introducerea serviciului WiFi se speră că aceştia vor fi determinaţi să nu se aventureze în locuri periculoase. 

Conexiunea va include de asemenea un flux live, multilingv, cu noutăţi referitoare la condiţiile de plajă, restricţii şi sfaturi privind siguranţa destinate înotătorilor pentru a reduce bariera lingvistică ce contribuie la cazurile de deces prin înec. 

75 de persoane s-au înecat în ultimul deceniu pe plajele din Queensland, 31 dintre acestea fiind turişti internaţionali sau migranţi, notează Xinhua. 

Mesajele privind siguranţa vor fi emise în limbile engleză, arabă, hindi, chineză, japoneză şi thailandeză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: inec wifi gratuit australia