x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe William şi Kate au vizitat Taj Mahal, ultima etapă a călătoriei lor în India şi Bhutan

William şi Kate au vizitat Taj Mahal, ultima etapă a călătoriei lor în India şi Bhutan

16 Apr 2016   •   16:15
William şi Kate au vizitat Taj Mahal, ultima etapă a călătoriei lor în India şi Bhutan

Prinţul William şi soţia sa, Kate, au vizitat sâmbătă Taj Mahal, ultima etapă a călătoriei lor de o săptămână în India şi Bhutan, care reînvie amintiri dureroase pentru familia regală britanică, celebrul monument fiind scena uneia dintre cele mai faimoase fotografii ale mamei lui William, prinţesa Diana, care a murit în 1997 la Paris.

Părinţii lui William, prinţul Charles şi prinţesa Diana, au vizitat India în februarie 1992, călătorie în timpul căreia Diana a fost fotografiată singură în faţa Taj Mahal. Această imagine a devenit un simbol al singurătăţii sale atunci când cuplul s-a separat câteva luni mai târziu, aminteşte France Presse.

Turiştii au fost evacuaţi din Taj Mahal cu câteva minute înainte de sosirea Ducelui şi Ducesei de Cambridge, care au venit din oraşul Agra. Securitatea a fost întărită în jurul monumentului - inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO - înainte de sosirea lor, mai mulţi paramilitari asigurând paza însoţiţi de câini dresaţi.

În căldura toridă, cuplul a pozat aşezat pe "banca Dianei'', Kate purtând o rochie în alb şi albastru asortată la sacoul albastru al soţului ei.

"Este un loc magnific", a declarat prinţul William reporterilor după vizitarea mauzoleului, faimos pentru marmura sa imaculată, iar Ducesa de Cambridge a calificat drept "incredibilă (...) istoria romantică a clădirii şi arhitectura sa magnifică".

Mausoleul din marmură albă încrustată cu pietre preţioase a fost construit între 1631 şi 1648 de către împăratul Mughal Shah Jahan, în memoria soţiei sale preferate, Mumtaz Mahal.

Vizita la Taj Mahal încheie vizita oficială de o săptămână în India şi Bhutan, cea mai amplă întreprinsă de William şi Kate de la naşterea fiicei lor, Charlotte, în urmă cu aproape un an. Nici aceasta din urmă, nici fratele său, George, născut în iulie 2013, nu i-au însoţit pe părinţii lor.

Această deplasare a lui William, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic după tatăl său, prinţul Charles, intervine cu puţin înainte ca regina Elisabeta a II-a să împlinească 90, la 21 aprilie. AGERPRES

 

 

William şi Kate au vizitat Taj Mahal, ultima etapă a călătoriei lor în India şi Bhutan

×
Subiecte în articol: ducii de cambridge la taj mahal