x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zăpada închide ONU şi Congresul SUA

Zăpada închide ONU şi Congresul SUA

10 Feb 2010   •   00:00

Mai multe sedii administrative din Washington şi New York sunt închise din cauza căderilor de zăpadă abundente din ultimele zile. O parte a Congresului şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi-au suspendat activitatea, iar şcolile vor fi închise până săptămâna viitoare, transmite AFP. Cei peste 230.000 de funcţionari ai administraţiei federale au fost rugaţi să rămână acasă, costurile ridicându-se la 100 de milioane de dolari.

Furtuna de zăpadă, pe care americanii au botezat-o "Soverkill", a îngheţat, la propriu şi la figurat, nord-estul Statelor Unite, din Virginia până în New York.

Agenţia Meteorologică Naţională (NWS) a prognozat că viscolul va depune un strat de zăpadă de 36 de centimetri în nord-estul SUA. Stratul de zăpadă măsoară deja 91 de centimetri după ninsorile de săptămâna trecută. Ninsori puternice sunt prevăzute în următoarele nouă ore, cu rafale de vânt care pot ajunge până la 50 de kilometri pe oră. Deplasările cu maşina sunt "extrem de periculoase", avertizează NWS. În regiunile Washington şi Baltimore, mii de locuinţe sunt fără electricitate de sâmbătă, existând riscul unor noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Districtul Washington, statele Virginia şi Maryland au decretat starea de urgenţă, ceea ce le permite să mobilizeze Garda Naţională. Numeroase zboruri de pe aeroporturile din aceste state au întârzieri, iar unele au fost anulate. Iarna 2009-2010 ar putea fi cea mai bogată în ninsori pentru aceste regiuni, subliniază NWS.

×
Subiecte în articol: externe