x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zboară acuzațiile! Fără dovezi, Moscova susține că britanicii au aruncat în aer Nord Stream 1 și 2

Zboară acuzațiile! Fără dovezi, Moscova susține că britanicii au aruncat în aer Nord Stream 1 și 2

29 Oct 2022   •   14:57
Zboară acuzațiile! Fără dovezi, Moscova susține că britanicii au aruncat în aer Nord Stream 1 și 2
Sursa foto: Hepta

Moscova a afirmat că o unitate a marinei britanice se află în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 și 2. Rusia nu a oferit însă nicio dovadă în sprijinul acuzației sale.

Se crede că cel puțin 50 de metri din conducta subacvatică - care transportă gazul rusesc către Europa - a fost distrusă luna trecută. Poliția daneză a declarat că "explozii puternice" au provocat patru găuri în conducte. Autoritățile germane, daneze și suedeze au investigat incidentul, dar încă nu se știe cine sau ce a provocat exploziile.

Într-o declarație, Ministerul rus al Apărării a spus: "Conform informațiilor disponibile, reprezentanți ai unei unități a marinei britanice au luat parte la planificarea, furnizarea și punerea în aplicare a unui atac terorist în Marea Baltică la 26 septembrie a acestui an", notează Sky News.

Deși liderii occidentali nu au acuzat în mod direct Rusia că se află în spatele atacului, UE a declarat anterior că Moscova își folosește livrările de gaz ca armă împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina a exercitat presiuni asupra aprovizionării cu gaze, ceea ce a dus la creșterea prețurilor pentru multe țări europene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nord Stream