x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul AF 447 / Au fost reluate căutările cutiilor negre

Zborul AF 447 / Au fost reluate căutările cutiilor negre

31 Iul 2009   •   00:00
Zborul AF 447 /  Au fost reluate căutările cutiilor negre
Sursa foto: /http://www.insu.cnrs.fr/web/article/art.php?art=1816

Nava oceanografică franceză Pourquoi pas ? şi-a început joi cea de a doua etapă a căutării cutiilor negre ale avionului Airbus A330 al companiei Air France, care s-a prăbuşit în 1 iunie în Oceanul Atlantic, a comunicat la Paris Biroul de anchete şi analize pentru securitate al aviaţiei civile, potrivit RIA Novosti.



"Munca de observare a fundului oceanic a început în zona considerată cea mai probabilă /a accidentului/ cu ajutorul unui sonar de baleiaj lateral şi a dispozitivelor submarine Victor 6000 şi Nautilus. Balizele acustice ale înregistratoarelor de zbor şi-au încetat emisia şi deci s-a convenit ca mai întâi să fie identificat locul în care se află rămăşiţele avionului, iar apoi să fie căutate înregistratoarele", precizează comunicatul BEA, citat de presa internaţională.

La prima fază a căutărilor acustice, care s-a încheiat în 10 iulie, a participat şi submarinul nuclear francez Emeraude. După ce a decolat în 31 mai din Rio de Janeiro, avionul Airbus A330 - care transporta 216 pasageri şi 12 membri ai echipajului - urma să aterizeze pe aeroportul parizian Roissy în 1 iunie. Aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor după trei ore şi jumătate de la decolare.

×
Subiecte în articol: externe