x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Enigma MH370. Percheziţii la locuinţa pilotului avionului dispărut în drum spre Beijing

Enigma MH370. Percheziţii la locuinţa pilotului avionului dispărut în drum spre Beijing

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   11:14
Enigma MH370. Percheziţii la locuinţa pilotului avionului dispărut în drum spre Beijing

Poliţia a început căutările la domiciliul pilotului avionului tip Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut de sâmbăta trecută, acţiune ce survine la scurt timp după ce premierul malaezian a confirmat că este posibil ca avionul să fi fost deviat deliberat de la ruta sa, a anunţat un responsabil al poliţiei, relatează Reuters.

Ofiţeri de poliţie au sosit sâmbătă după-amiază la locuinţa căpitanului Zaharie Ahmad Shah, 53 de ani, după ce premierul Najib Razak a încheiat conferinţa de presă. Anchetatorii au confirmat că un avion monitorizat de un radar militar era zborul MH370, al companiei Malaysia Airlines, şi comunicaţiile ar fi fost întrerupte înainte ca avionul să ajungă deasupra coastei de est a Malaeziei.

Mişcările avionului care efectua cursa MH370, dispărut în urmă cu o săptămână după ce a părăsit ruta pe care ar fi trebuit să o urmeze, au fost provocate de o 'acţiune deliberată', a anunţat premierul malaezian, Najib Razak, care nu a confirmat totuşi o deturnare.

Sistemele de transmisie a datelor Boeingului 777 'au fost dezactivate' chiar înainte de a ajunge deasupra coastei de est a peninsulei Malaezia dar contactele prin satelit au existat timp de aproximativ şase ore după dispariţia avionului de pe ecranele radarelor civile, a adăugat şeful guvernului malaezian în cadrul conferinţei de presă. Aparatul se afla atunci la jumătatea drumului între coastele Malaeziei şi Vietnam, la o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

×
Subiecte în articol: zborul mh370 avion deturnat