x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH17: Investigaţia condusă de Olanda confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă adusă din Rusia

Zborul MH17: Investigaţia condusă de Olanda confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă adusă din Rusia

28 Sep 2016   •   14:57
Zborul MH17: Investigaţia condusă de Olanda confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă adusă din Rusia

Avionul civil malaezian doborât în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei a fost lovit de o rachetă antiaeriană de tipul Buk adusă din Rusia în zona de conflict controlată de rebelii proruşi - este concluzia investigaţiei internaţionale conduse de autorităţile din Olanda, ţara de unde provin 193 din cele 298 de victime ale accidentului, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

Conform raportului prezentat miercuri de Parchetul olandez, după doborârea avionului respectivul sistem antiaerian, alcătuit din patru rachete, a fost transportat înapoi în Rusia. 

Aceste concluzii le confirmă pe cele din raportul preliminar întocmit de o echipă olandeză, în care se menţionează că prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines pe 17 iulie 2014, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi din estul Ucrainei, a fost provocată de impactul acestuia cu o rachetă antiaeriană ale cărei caracteristici corespund cu sistemul rusesc Buk. 

Avionul Boeing 777 efectua cursa MH17 între Kuala Lumpur şi Amsterdam. În timp ce SUA şi Ucraina afirmă că avionul a fost doborât de rebelii sprijiniţi de Moscova, aceasta din urmă susţine că racheta a fost lansată de forţele armate ucrainene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: avionul mh17