x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski anunță că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invazia Rusiei

Zelenski anunță că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invazia Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   10:15
Zelenski anunță că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invazia Rusiei
Sursa foto: Hepta

Rusia pregătește o nouă ofensivă împotriva Ucrainei începând de la sfârșitul lunii mai sau din vară, dar Kievul are un plan de luptă clar al său, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că este vital ca Ucraina și aliații săi occidentali să rămână uniți și a reiterat că victoria Ucrainei depinde de sprijinul constant al Occidentului, anunță Reuters.

"Ne vom pregăti pentru asaltul lor. Asaltul lor care a început pe 8 octombrie nu a adus niciun rezultat, cred eu. Noi, la rândul nostru, ne vom pregăti planul și îl vom urma", a declarat Zelenski reporterilor la Kiev.

Zelenskiy a declarat că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși din februarie 2022, oferind primul bilanț oficial în mai mult de un an. Ministerul rus de Externe a respins cifra ucraineană ca fiind neadevărată.

Zelenski a adăugat că schimbul de trupe va fi extrem de important pentru efort și a subliniat că Ucraina trebuie să își pregătească mai bine forțele de rezervă.

Un raport al New York Times din luna august a citat oficiali americani care au estimat numărul de morți ucraineni la aproape 70.000. Același raport spunea că până la 120.000 de soldați ruși au murit în timpul războiului.

Numerele nu au putut fi verificate în mod independent. Atât Rusia, cât și Ucraina au subestimat deseori numărul victimelor militare în război, exagerând în același timp pierderile pe care pretind că și le-au provocat reciproc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia Zelenski