x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente

Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente

22 Mai 2022   •   14:00
Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente
Sursa foto: Hepta

Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-și debloca porturile, spune președintele.

După o întâlnire cu premierul portughez António Costa, Zelenski acesta a declarat presei:

Comunitatea mondială trebuie să ajute Ucraina să deblocheze porturile maritime, altfel criza energetică va fi urmată de o criză alimentară și multe alte țări se vor confrunta cu ea.

„Rusia a blocat aproape toate porturile și toate oportunitățile maritime de a exporta alimente - cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui și altele. O mulțime de lucruri. Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm țările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.

El a adăugat că o modalitate de deblocare a porturilor ar fi prin intermediul unei soluții militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliați.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski