x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski susține că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării

Zelenski susține că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării

01 Oct 2022   •   11:20
Zelenski susține că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata țării sale a obținut "rezultate semnificative" în est și a menționat Lyman, un bastion ocupat de ruși, pe care forțele pro-Moscova se luptă să îl păstreze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat anterior că trupele au capturat satul Drobysheve, la aproximativ 10 km la nord-vest de Lyman, în estul regiunii Donețk.

Lyman a fost în centrul unor lupte reînnoite de când Ucraina a înfrânt forțele rusești din regiunea Harkov, aflată în apropiere, într-o contraofensivă fulgerătoare luna aceasta.

"Avem rezultate semnificative în estul țării noastre ... toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman", a declarat Zelenskiy într-un mesaj video.

"Aceștia sunt pași care înseamnă mult pentru noi", a adăugat el, dar nu a dat detalii.

Șeful administrației susținute de Rusia în regiunea Donețk a declarat mai devreme vineri că Lyman era "semi-încercuit" de armata ucraineană și că veștile de pe front erau "alarmante".

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Pușilin a recunoscut că forțele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobysheve, nici Yampil, la sud-est de Lyman.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski