x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: Ucraina are nevoie de mai multe arme de la aliați pentru a-i opri pe ruși

Zelenski: Ucraina are nevoie de mai multe arme de la aliați pentru a-i opri pe ruși

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2024   •   23:45
Zelenski: Ucraina are nevoie de mai multe arme de la aliați pentru a-i opri pe ruși
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că înaintarea rușilor în estul țării ar putea fi oprită dacă țările aliate ar livra mai mult armament. Liderul de la Kiev a cerut sprijin în cadrul unei conferințe de presă la care a luat parte și Roberta Metsola, președintele PE.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina ar putea opri înaintarea forțelor rusești în est dacă țările aliate ar crește furnizarea de arme. Liderul ucrainean a făcut aceste comentarii la o conferință de presă comună, la Kiev, cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, aflată în vizită în capitala Ucrainei.

De la începutul anului, Rusia a avut câștiguri teritoriale mici, dar constante, în estul țării pe care a invadat-o, în timp ce forțele ucrainene sunt epuizate, iar armele și muniția sunt insuficiente, notează Reuters.

"Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri pentru a crește livrările de armament. Dacă livrarea de arme va crește, vom putea opri forțele rusești în est, unde au inițiativa", a declarat Zelenski în conferința de presă.

În timp ce vorbea, sirenele de raid aerian au început să sune, semnalând posibile atacuri rrusești cu rachete și drone, atacuri care s-au intensificat în întreaga țară, provocând întreruperi de energie electrică pentru sute de mii de civili.

"Aceasta este adevărata lor atitudine față de pace", a spus Zelenski cu referire la Rusia, în timp ce oficialii au început să se îndrepte spre un adăpost.

"Cum te simți, Roberta?", a întrebat Zelenski, întorcându-se spre Metsola, care se afla la câțiva metri distanță. "Sunt bine, dar, așa cum ai spus, este Ziua Europei. Uită-te la asta, acum îmi fac o idee despre ceea ce trăiești tu în fiecare zi", a spus Metsola.

Metsola s-a aflat la Kiev cu ocazia Zilei Europei, care celebrează pacea și unitatea pe întregul continent.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski arme