x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski condamnă crimele rușilor din Duminica Floriilor

Zelenski condamnă crimele rușilor din Duminica Floriilor

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   10:30
Zelenski condamnă crimele rușilor din Duminica Floriilor
Sursa foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat bombardamentele rusești asupra orașului Zaporojia în Duminica Floriilor ortodoxe, în care au fost uciși un tată și fiica sa de 10 ani.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani și fiica sa au murit duminică în urma unui atac cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Zaporojia, iar o femeie a fost grav rănită.

„Au lovit o casă, o clădire de apartamente. Trei persoane se aflau înăuntru. Un bărbat, o femeie și un copil - o fată, o chema Iryna, ar fi împlinit 11 ani anul acesta. Ea a murit. A murit și bărbatul. Condoleanțele mele... Femeia se află în stare critică, la spital, i se acordă îngrijiri medicale. Iată cum petrece statul terorist această Duminică a Floriilor. Iată cum Rusia se izolează și mai mult de lume, de umanitate”, a spus Zelenski, citat de The Guardian.

Majoritatea celor 41 de milioane de locuitori ai Ucrainei sunt creștini ortodocși care sărbătoresc Paștele peste o săptămână.

Guvernatorul din Harkov, Oleh Syniehubov, a declarat că alți doi bărbați au fost uciși de bombardamente în orașul Kupiansk duminică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: duminica floriilor ucraina