x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski se întâlnește la Madrid cu premierul Pedro Sanchez și Regele Felipe al VI-lea al Spaniei

Zelenski se întâlnește la Madrid cu premierul Pedro Sanchez și Regele Felipe al VI-lea al Spaniei

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   08:10
Zelenski se întâlnește la Madrid cu premierul Pedro Sanchez și Regele Felipe al VI-lea al Spaniei
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se întâlnește, luni, la Madrid, cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat guvernul spaniol, potrivit El Mundo. La 15 mai, Zelenski și-a amânat toate vizitele externe, inclusiv o călătorie în Spania, pe fondul ofensivei Rusiei în nordul regiunii Harkov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni luni la Madrid cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat guvernul spaniol. Ambii lideri vor susține o conferință de presă după întâlnire, la ora locală 12:00, la Madrid, a precizat guvernul spaniol într-un comunicat.

Volodimir Zelenski se va întâlni cu Regele Felipe al VI-lea al Spaniei după întâlnirea cu Pedro Sanchez, a precizat Casa Regală Spaniolă.

La 15 mai, Volodimir Zelenski și-a amânat toate vizitele externe, inclusiv o călătorie în Spania care fusese programată pentru 17 mai, pe fondul ofensivei Rusiei în nordul regiunii Harkov. Președintele ucrainean ar fi trebuit să semneze un acord bilateral de cooperare în domeniul securității cu Pedro Sanchez, în urma unei declarații comune a NATO de anul trecut, și ar fi trebuit să viziteze şi Portugalia.

Alături de alte țări din UE, Spania s-a angajat să sprijine Ucraina cu ajutor financiar și militar după invazia Rusiei din februarie 2022.

(sursa: Mediafax)

×