x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziarul satiric Charlie Hebdo va lansa o ediţie germană

Ziarul satiric Charlie Hebdo va lansa o ediţie germană

23 Noi 2016   •   17:45
Ziarul satiric Charlie Hebdo va lansa o ediţie germană

Ziarul satiric Charlie Hebdo, a cărui redacţie a fost în ianuarie 2015 ţinta unui atentat jihadist, va apărea şi într-o ediţie germană de la 1 decembrie, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt citat de AFP. 

Primul număr în germană a lui Charlie Hebdo va avea un tiraj de 200.000 de exemplare. Acesta va fi format în mare parte din texte şi desene traduse din ediţia franceză, dar redacţia vrea să creeze şi un conţinut exclusiv pentru ediţia germană şi să coopereze cu autori germani de satiră. 

Redacţia săptămânalului a fost la 7 ianuarie 2015 ţinta unui atentat în cursul căruia 12 persoane, printre care opt membri ai redacţiei, au fost asasinaţi de doi fraţi jihadişti. 

Echipa redacţională a ales Germania pentru că în această ţară jurnaliştii au avut parte de cea mai bună primire la conferinţe, iar "numărul supravieţuitorilor", apărut la o săptămână după atentate, a avut cel mai mare succes în această ţară în străinătate, vânzându-se în 70.000 de exemplare. În plus, 1.000 de exemplare în franceză se vând în fiecare săptămână în Germania. 

Echipa Charlie Hebdo traduce deja o parte a site-ului său de internet în engleză. În Franţa, Charlie Hebdo se vinde în 60.000 de exemplare la chioşcuri şi 50.000 de numere sunt tipărite pentru abonaţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo