x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 90 de suspecți și inculpați în dosarul privind permisele obținute fraudulos în Ilfov

90 de suspecți și inculpați în dosarul privind permisele obținute fraudulos în Ilfov

14 Noi 2022   •   15:17
90 de suspecți și inculpați în dosarul privind permisele obținute fraudulos în Ilfov

Polițiștii din Ilfov au anunțat luni că 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecți sau inculpați în dosarul în care mai mulți șoferi au obținut permisul de conducere deși nu știau să citească sau să scrie.

Potrivit IPJ Ilfov, în cauza privind fraudarea probei teoretice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, polițiștii au extins cercetările cu privire și la alte persoane, astfel că, până luni, 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecți sau inculpați.

Dintre acestea, 26 au fost reținute pentru 24 de ore, iar dintre acestea, față de două a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile și pentru 23 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Luni, polițiștii desfășoară activități procedurale privind 10 suspecți, fiind emise 10 mandate de aducere, cu privire la beneficiari ai unor permise de conducere obținute în mod ilegal, intermediari și un alt instructor auto, care ar fi sprijinit activitatea infracțională.

În acest dosar se fac cercetări pentru fals intelectual, fac informatic, fals în declarații și abuz în serviciu.

„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București. Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu , acesta din urmă transmițându-le răspunsurile”, spuneau în octombrie reprezentanții Poliției Ilfov.

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fraudare permis auto ilfov