x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie A violat de trei ori aceeaşi femeie, dar judecătorii l-au eliberat! Motivul e incredibil

A violat de trei ori aceeaşi femeie, dar judecătorii l-au eliberat! Motivul e incredibil

31 Aug 2016   •   13:15
A violat de trei ori aceeaşi femeie, dar judecătorii l-au eliberat! Motivul e incredibil
Sursa foto: FOTO: Ziarul de Iaşi

„Ziarul de Iaşi“ a prezentat, recent, cazul ieşeanului Viorel Postolache, zis „Somnea“, arestat de judecătorii ieşeni pentru că, imediat după ce a părăsit penitenciarul - unde a ajuns după ce a fost condamnat la 4 ani pentru tentativă la viol - a mers la aceeaşi victimă pe care o abuzase sexual în urmă cu 2 ani şi jumătate şi a violat-o. Postolache o mai violase pe aceeaşi victimă, o femeie de 60 de ani, şi în urmă cu 8 ani.

Magistraţii Judecătoriei Oneşti, care l-au trimis în libertate pe Postolache la începutul acestei luni, au formulat o motivare insipidă, lipsită de argumente concrete privind reintegrarea deţinutului şi bazată doar pe cifrele care îl făceau pe violator eligibil pentru liberare: "A avut o bună conduită concretizată în obţinerea a 8 recompense, nu a fost sancţionat disciplinar şi s-a implicat în participarea la mai multe programe educaţionale şi în activităţi productive. La momentul actual, instanţa apreciază că scopul educativ al pedepsei a fost atins, astfel că se poate dispune liberarea condamnatului înainte de executarea în întregime a acesteia“.

În cazul lui Viorel Postolache, inclusiv procurorul de şedinţă a fost de acord cu eliberarea condiţionată, considerând că acesta îndeplineşte condiţiile legale, bazându-se pe o documentaţie întocmită de comisia de specialitate a Penitenciarului Târgu Ocna, din care reieşea că Postolache a fost reintegrat în societate.

De asemenea, cumulând numărul de zile de închisoare executate, la care au fost adăugate şi zilele de muncă, judecătorii au considerat că Postolache poate fi eliberat.

Aceasta este o cutumă a sistemului, care nu ţine cont de  o evaluare psihologică a deţinutului ce se prezintă în faţa comisiei de liberare, luând în calcul doar îndeplinirea termenelor stabilite de lege, concluzionează ziaruldeiasi.ro.

 

×
Subiecte în articol: viol iasi bărbat judecători onesti