x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Spitalul și două cadre medicale, inculpați și suspecți în dosarul incendiului din Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit

Spitalul și două cadre medicale, inculpați și suspecți în dosarul incendiului din Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   21:00
Spitalul și două cadre medicale, inculpați și suspecți în dosarul incendiului din Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit

Spitalul din Piatra Neamț și două cadre medicale au calitatea de inculpați și suspecți în dosarul privind incendiul din secția ATI COVID, în urma căruia 10 pacienți au murit.

Avocatul Adrian Cuculis anunță, marți, primele puneri sub acuzare în dosarul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț.

„Procurorii au schimbat și încadrare greșită a faptei din ucidere din culpă în distrugere care a avut ca urmare un dezastru și infracțiuni de nerespectare a măsurilor de securitate în muncă”, spune Cuculis.

Potrivit avocatului, Spitalul din Piatra Neamț și două cadre medicale au căpătat calitatea de inculpați și suspecți, iar dosarul se pregătește să ajungă în instanță, la 3 ani de la tragedie.

Zece pacienţi au murit, în noiembrie 2020, în timpul incendiului din Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. În secţie erau pacienţi COVID-19. Două saloane în care se aflau 16 pacienţi au fost cuprinse de flacări, iar un medic care a încercat să salveze pacienţii a suferit arsuri grave.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: acuzare incendiu spital