x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alba:Carduri bancare şi documente, ridicate de la cele două surori care au prejudiciat 108 clienţi ai unei bănci

Alba:Carduri bancare şi documente, ridicate de la cele două surori care au prejudiciat 108 clienţi ai unei bănci

09 Sep 2016   •   16:10
Alba:Carduri bancare şi documente, ridicate de la cele două surori care au prejudiciat 108 clienţi ai unei bănci
Sursa foto: Foto: http://ziarulunirea.ro/

Carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar au fost ridicate vineri de poliţişti de la domiciliile celor două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei unui număr de 108 clienţi. 

Cele două femei, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de 'delapidare' şi 'înşelăciune', au fost identificate şi conduse vineri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru a fi audiate, urmând să fie luate faţă de acestea măsuri legale, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. 

"Totodată, cu ocazia percheziţiilor efectuate la cele patru locaţii din Zlatna şi Tăuţi, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor", menţionează sursa citată. Cu ocazia percheziţiilor, nu au fost găsite sume de bani. 

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. 

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2016, angajatele unei agenţiei bancare şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit, menţionează IPJ. 

'Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar' mai menţionează sursa citată. 

Şi reprezentanţii CEC Bank derulează o anchetă internă la agenţia Zlatna, după ce mai multe persoane susţin că au rămas fără bani în conturi, iar în cazul în care se va dovedi că sunt implicaţi angajaţi ai băncii, instituţia îi va despăgubi pe clienţii afectaţi. "CEC Bank cunoaşte situaţia creată la agenţia Zlatna, judeţul Alba, şi este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităţilor în acest caz, iar în situaţia în care acestea vor dovedi implicarea salariaţilor sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienţilor afectaţi", au declarat, la sfârşitul lunii august, reprezentanţii băncii. 

Cele două angajate cercetate pentru delapidare şi înşelăciune sunt surori. AGERPRES/

×
Subiecte în articol: cec bank zlatna