x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ALDE sare în apărarea Avocatului Poporului: „Orban și gașca ne apropie de dictatură!”

ALDE sare în apărarea Avocatului Poporului: „Orban și gașca ne apropie de dictatură!”

20 Iun 2020   •   19:30
ALDE sare în apărarea Avocatului Poporului: „Orban și gașca ne apropie de dictatură!”
Sursa foto: Victor Stroe

ALDE a reacționat la declarațiile premierului Ludovic Orban, care a spus vineri că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber (foto). „Pas cu pas, Orban și gașca ne apropie de dictatură!”, au spus reprezentanții ALDE.

 „Multe dintre sesizările Avocatului Poporului din această perioadă de urgență le-au dat peste cap planurile celor din Guvernul PNL și le-au arătat că greșesc în ceea ce fac. Săturați probabil să le fie încurcate planurile de actualul Avocat al Poporului, Ludovic Orban și PNL încearcă să o schimbe pe Renate Weber din funcție. Pas cu pas, Orban și gașca ne apropie de dictatură! Iar Avocatul Poporului nu e singura instituție vizată. Atunci când nu le covine nici că CCR sau Înalta Curte nu le dau dreptate, Orban & compania ies la atac. Curat democrați!”, se arată pe pagina de Facebook a ALDE.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că Renate Weber s-a arătat a fi „avocatul celor cu pensii speciale mari”.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români. (...) Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat - militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a mai spus Orban.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban ALDE