x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu anunță suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori DIICOT

Gorghiu anunță suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori DIICOT

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   23:15
Gorghiu anunță suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori DIICOT

Ministrul Justiției anunță că în ședința de Guvern de joi va fi introdus un memorandum care vizează suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori în cadrul DIICOT.

„În 2024, traficul și consumul ilicit de droguri vor fi principale amenințări la adresa securității naționale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30 de mii de pastile au fost capturate de polițiștii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanța activă , un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operațiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean”, arată ministrul Justiției.

Alina Gorghiu susține că drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât și una de securitate națională.

„De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în ședință de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori! Substanțele ilicite ucid persoane și distrug destine. Iar legislația trebuie adaptată la aceste amenințări. Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum și majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, mai arată Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alina gorghiu diicot