x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amendă record aplicată de jandarmii montani pentru distrugerea mediului

Amendă record aplicată de jandarmii montani pentru distrugerea mediului

27 Apr 2016   •   20:15
Amendă record aplicată de jandarmii montani pentru distrugerea mediului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un bărbat de 27 de ani din judeţul Maramureş a fost amendat cu 4.000 de lei de către o echipă a jandarmilor montani din cadrul Postului Vaţa de Jos, după ce a fost prins că trăgea cu un tractor forestier mai mulţi arbori prin albia unui pârâu de pe raza comunei hunedorene Balşa.

'Bărbatul lucra la o exploatare forestieră şi a ales să tragă opt buşteni prin albia pârâului, pe o distanţă de 400 metri', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, maiorul Nicolae Răducu.

Practic, bărbatul a încălcat normele legale deoarece a distrus un pârâu din zona de munte, folosindu-se de utilaje grele cu ajutorul cărora a tras buşteni din pădure prin mijlocul cursului de apă.

Postul de Jandarmi Montan Vaţa de Jos are competenţă teritorială pe raza a 8 judeţe. Structura de jandarmi a fost înfiinţată şi funcţionează la nivelul IJJ Hunedoara în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, finanţat de către Comisia Europeană, în vederea protejării biodiversităţii în coridorul ecologic ce leagă Munţii Apuseni de Carpaţii Meridionali. AGERPRES

×