x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Angajatul unui centru social din Bârlad, acuzat că agresat sexual o minoră din instituţia de ocrotire

Angajatul unui centru social din Bârlad, acuzat că agresat sexual o minoră din instituţia de ocrotire

02 Sep 2019   •   15:32
Angajatul unui centru social din Bârlad, acuzat că agresat sexual o minoră din instituţia de ocrotire

Angajatul unui centru din municipiul Bârlad al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui este acuzat că ar fi agresat sexual o fată de 14 ani din instituţia de ocrotire.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, minora i-a povestit psihologului din centru că a fost agresată, iar acesta a anunţat incidentul la numărul de urgenţă 112.

"Am fost sesizaţi la numărul unic de urgenţă 112 de către psihologul din cadrul unui centru social cu privire la faptul că o minoră a fost victima infracţiunii de agresiune sexuală. Fata a indicat drept autor un angajat al centrului respectiv. Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală", a declarat purtătorul de cuvânt a IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

DGASPC Vaslui a demarat o anchetă internă care se desfăşoară în paralel cu cercetarea poliţiştilor, fiind dispusă măsura mutării angajatului respectiv în cadrul altui centru, unde acesta să nu intre în contact cu copii.

"A fost depusă o sesizare la Poliţie, iar în paralel s-a dispus demararea unei anchete interne prin corpul de control al instituţiei. Până la finalizarea cercetărilor, angajatul a fost transferat în cadrul altui serviciu, unde nu intră în contact cu copiii", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

AGERPRES

×