x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Aplicația Bright Sky, dedicată victimelor violenței domestice, accesată de zeci de mii de români

Aplicația Bright Sky, dedicată victimelor violenței domestice, accesată de zeci de mii de români

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   14:20
Aplicația Bright Sky, dedicată victimelor violenței domestice, accesată de zeci de mii de români

Aplicația Bright Sky RO, lansată în urmă cu trei ani în sprijinul victimelor violenței domestice, a fost acesată până acum de peste 92.000 de ori, a a anunțat duminică Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR).

Aplicația Bright Sky RO a fost accesată, până în prezent, de peste 92.000 de ori, a fost descărcată pe 13.000 de terminale și are în acest moment peste 9.000 de utilizatori activi.

IGPR susține că, începând cu anul 1991, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) se derulează, la nivel internațional, cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor.

În primele 10 luni ale anului 2023, polițiștii structurilor de analiză și prevenire a criminalității au desfășurat aproximativ 2.000 de activități cu tematica prevenirii violenței domestice, beneficiari fiind peste 87.000 de adulți și 29.600 de minori.

Aplicația Bright Sky RO a constituit o importantă resursă de informații și punct de plecare în dezbaterile pe această temă. Aplicația reprezintă o resursă digitală gratuită dedicată sprijinirii victimelor și conține o bază de date cu servicii de asistență și numere de contact, astfel încât utilizatorul poate lua legătura cu cel mai apropiat operator.

Meniul aplicației oferă explicații despre cauzele și consecințele violenței domestice, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă, precum și măsurile care pot fi adoptate, individual, pentru creșterea siguranței în mediul online.

„Pentru ca potențialele victime să înțeleagă mai bine formele de manifestare ale violenței de gen, sunt descrise acțiunile abuzatorului, sunt combătute prejudecățile și miturile, iar utilizatorul își poate evalua rapid siguranța personală în cadrul relației prin simpla completare a unui formular electronic. Și, pentru că în orice demers juridic este nevoie și de probe, această aplicație oferă și posibilitatea înregistrării dovezilor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto”, arată IGPR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bright Sky victime violenta domestica