x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr anunţă revocări din DNA şi DIICOT: Pentru cei cu vulnerabilităţi să se facă demersurile

Augustin Lazăr anunţă revocări din DNA şi DIICOT: Pentru cei cu vulnerabilităţi să se facă demersurile

21 Ian 2019   •   22:40
Augustin Lazăr anunţă revocări din DNA şi DIICOT: Pentru cei cu vulnerabilităţi să se facă demersurile
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Augustin Lazăr a anunţat că în perioada următoare vor fi procurori care vor părăsi DNA şi DIICOT deoarece au obosit sau au devenit vulnerabili, subliniind că aceştia nu vor fi daţi afară din Ministerul Public, ci se vor întoarce la parchetele de la care provin.

„Am propus să existe mandate pentru procurorii structurilor specializate. Nu numai pentru DNA, dar poate şi pentru DIICOT. Exerciţi un mandat 3-4 ani şi pe urmă îţi reorientezi activitatea. Nu e recomandabil să lucrezi numai într-un loc şi cu atât mai puţin într-un loc care este expus şi care poate genera o stare de oboseală de confuzie”, a declarat procurorul general, la un post de televiziune.

Potrivit lui Augustin Lazăr, se va discuta propunerea ca procurorii „vulnerabili” să revină la parchetele de la care provin.

„În perioada următoare, după ce aţi remarcat, unii unii procurori au fost revocaţi din DNA pentru anumite conduite care nu sunt în regulă. Iar în perioada următoare e posibil ca şi alte persoane să părăsească DNA, dar nu numai DNA. Într-o manieră similară se produc lucrurile şi la o altă structură a Ministerului Public, la DIICOT. Unele persoane care au obosit, care din diverse considerente revin la unităţi”, a mai spus Lazăr.

 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr