x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr despre OUG 7/2019: Vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza CCR

Augustin Lazăr despre OUG 7/2019: Vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza CCR

23 Feb 2019   •   07:51
Augustin Lazăr despre OUG 7/2019: Vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza CCR

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat, vineri, că va face demersuri pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG 7/2019, prin care se modifică legile Justiţiei.

"Ministerul Public face o analiză foarte atentă a dispoziţiilor legale suspecte de neconstituţionalitate. În cursul zilelor următoare, probabil luni, vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza Curtea Constituţională, fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei, dacă are un caracter constituţional sau nu", a declarat Lazăr la RFI.

În opinia sa, prevederile ordonanţei de urgenţă vor avea ca efect blocarea activităţii Parchetului General şi a sistemului de justiţie.

"Va fi o blocare. Să vedem, dacă nu funcţionează instituţia, cum vor putea fi instrumentate dosarele. Cine va explica de ce s-a prescris o anumită faptă într-un anumit dosar dacă dosarele nu sunt instrumentate şi instituţia Ministerului Public nu funcţionează? (...) Suntem într-un stat de drept şi nu poţi lăsa un act normativ care este suspect de neconstituţionalitate să funcţioneze aşa până când blochează justiţia", a precizat procurorul general. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr