x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr, după interviurile de la Ministerul Justiţiei: Sper ca procedura de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială

Augustin Lazăr, după interviurile de la Ministerul Justiţiei: Sper ca procedura de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială

10 Apr 2019   •   13:00
Augustin Lazăr, după interviurile de la Ministerul Justiţiei: Sper ca procedura de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, afirmă că nu a existat niciun motiv de conflict la interviul susţinut miercuri, în faţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru un alt mandat la şefia Parchetului General.
"Eu zic că ne-am exprimat ca nişte oameni decenţi şi nu a fost niciun motiv să facem vreun conflict, când aici este o procedură oficială, transparentă, este o procedură care ar trebui să fie imparţială şi o să ne convingem în continuare, există standarde internaţionale prevăzute de Carta de la Roma, cum trebuie să fie făcute aceste proceduri să fie transparente, să nu fie niciun fel de discuţii", le-a spus Lazăr jurnaliştilor, la finalul interviului de la MJ.
Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
La finalul interviului, Augustin Lazăr i-a spus ministrului Justiţiei că îşi exprimă speranţa ca această procedură de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială.
"Sper ca această procedură să fie aşa cum aţi anunţat-o: imparţială, transparentă şi să fie legală, în final", a precizat Lazăr. În replică, Tudorel Toader a răspuns: "Sigur că da! Dacă nu, veţi contesta, cum aţi mai făcut-o...". 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr