x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocat din Bucureşti, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă

Avocat din Bucureşti, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă

06 Iul 2016   •   10:39
Avocat din Bucureşti, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Feverpitched/Getty Images/iStockphoto

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Ion Predonu, avocat în Baroul Bucureşti, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 1 iulie, avocatul Ion Predonu a pretins de la două persoane (denunţători în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra administratorului şi preşedintelui unei asociaţii de proprietari.

În schimbul banilor, avocatul a promis că îi va determina pe aceştia să elibereze o adeverinţă care să ateste împrejurarea că unul dintre denunţători nu înregistrează debite către asociaţia respectivă de proprietari.

Pe 5 iulie, avocatul Ion Predonu a fost prins de procurori în timp ce primea de la unul dintre denunţători suma de 1.000 euro.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ion Predonu trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care să nu depăşească teritoriul României fără încuviinţarea organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină arme. AGERPRES

×