x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Cuculis solicită Parchetului eliminarea „probelor video” din dosarul penal al IPS Teodosie

Avocatul Cuculis solicită Parchetului eliminarea „probelor video” din dosarul penal al IPS Teodosie

de Vali Deaconescu    |    26 Ian 2024   •   14:08
Avocatul Cuculis solicită Parchetului eliminarea „probelor video” din dosarul penal al IPS Teodosie
Sursa foto: Captura video

Într-un document înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA – Structura teritorială Constanța, Societate Civilă de Avocați, CUCULIS & Asociații, solicită excluderea parțială a probatoriului din dosarul penal constituit împotriva Ierarhului BOR, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe care o consideră fraudulos obținut.

„Cererea de eliminare a probelor video din dosarul penal al Ips Teodosie a fost depusa la parchetul DNa.Avand in vedere lipsa de credibilitate a “denuntatorului - martor”,marcata de declaratiile facute chiar de catre acesta cu privire la trunchierea anumitor inregistrari,a fost depusa la structura DNA Constanta o cerere de eliminare a probei video ce comporta serioase probleme de legalitate. Documentul face trimitere si la necesitatea urmaririi penale chiar a preotului Petrica Leascu pentru fapte de coruptie,” a declarat Avocatul Adrian Cuculis.

Această cerere vizează eliminarea probelor obținute în mod ilegal și administrate în mod nelegal, inclusiv înregistrările audio-video ale "martorului” Leascu Petrică, utilizate de angajații publicației Recorder, acuzată de tendințe anticreștine. Fostul preot Leascu Petrică susține că aceste înregistrări au fost alterate și editate de editorii Recorder, pe care îi va da în judecată, împreună cu CTP.

Avocatul Cuculis argumentează că martorul Petrică Leascu, colaborator al parchetului DNA, a folosit în mod ilegal dispozitive de înregistrare și a acționat ca un organ de cercetare penală. Această acțiune este considerată ilegală și neloială, întrucât încalcă principiul loialității în administrarea probelor.

Avocatul susține că astfel de probe nu sunt admisibile conform Codului de Procedură Penală și că, chiar dacă ar fi integrate în dosarul penal, ele nu ar clarifica acuzațiile aduse IPS Teodosie. Mai mult, consideră că înregistrările sunt lipsite de relevanță în ceea ce-l privește pe acesta.

Cererea de excludere a probelor se bazează pe faptul că Leascu Petrică a acționat ca un trimis al parchetului, în mod ilegal, și că înregistrările sunt rezultatul unei încălcări grave a drepturilor fundamentale ale inculpatului. Avocatul invocă decizii anterioare ale instanțelor care au exclus înregistrările efectuate în mod similar, subliniind că acestea contravin principiilor de legalitate și loialitate în administrarea probelor.

×