Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde era programat să se desfăşoare ultimul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.
Dragnea a fost aşteptat în faţa Instanţei supreme de aproximativ 10 protestatari, dar şi de un membru al USR, care strângea semnături pentru o iniţiativă legislativă prin care să li se interzică persoanelor condamnate penal să mai ocupe funcţii publice.
În sala de judecată, avocatul Floarei Alesu le-a cerut magistraţilor trimiterea unei adrese către DNA prin care să se solicite procurorilor anticorupţie să spună în ce a constat cooperarea DNA - SRI în instrumentarea acestui dosar.
"Am o adresă în care procurorul şef de direcţie spune că beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constatat cooperarea dintre aceste instituţii în instrumentarea acestui dosar. Prevăd chestiuni care pot privi legalitatea urmăririi penale. În protocoalele de cooperare DNA - SRI se spune la articolul 2 că se creează echipe comune şi că SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Apărarea are dreptul să vă ceară eliminarea probelor care nu au fost administrate legal", a spus avocatul Floarei Alesu, care a fost susţinut de avocatul ce o reprezintă pe Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea.
De cealaltă parte, procurorul de şedinţă nu a fost de acord cu trimiterea solicitării la DNA, susţinând că cererea avocatului "are termeni foarte vagi".
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Floarea Alesu - fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci - fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu - la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca - la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei; Nicuşor Gheorghe - la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban - fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica - ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici) - director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.
Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.
Totodată, conform DNA, Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate la Serviciul administrativ, în condiţiile în care ea figura şi ca salariat în cadrul unei societăţi comerciale din Alexandria. Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. AGERPRES