x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma scandalului din barul din Craiova

Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma scandalului din barul din Craiova

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   18:45
Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma scandalului din barul din Craiova

Alţi doi bărbaţi, de 30 şi 33 de ani, implicaţi în scandalul cu violenţe car a avut loc sâmbătă dimineaţa într-un bar din municipiul Craiova, au fost reţinuţi, marţi, de poliţişti, numărul celor reţinuţi până acum ridicându-se la opt.

Potrivit IPJ Dolj, aceştia sunt acuzaţi de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar unul este acuzat şi de folosire fără drept de obiecte periculoase.

"Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au dispus măsura reţinerii faţă de doi bărbaţi, de 30 şi 33 de ani, bănuiţi că ar fi fost implicaţi în evenimentul produs în dimineaţa de 16 septembrie, în municipiul Craiova. Aceştia au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violente şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în cazul bărbatului de 30 de ani fiind reţinută şi infracţiunea de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase", transmite IPJ Dolj.

În urma scandalului cu violenţă izbucnit între mai mulţi tineri care se aflau sâmbătă noaptea în clubul din Craiova, doi dintre cei implicaţi, printre care şi un agent de penitenciar, au ajuns la spital cu politraumatisme şi fracturi prin agresiune fizică.

Şase bărbaţi au fost reţinuţi, luni seara, de poliţişti, pentru 24 de ore.

În spaţiul public au apărut mai multe informaţii din rândul celor implicaţi, potrivit cărora în scandal ar fi fost implicaţi şi poliţişti din cadrul IPJ Dolj, iar agresorii ar fi consumatori de droguri. "Agresorii poliţistului de penitenciare din Craiova nu au fost căutaţi de poliţie mai bine de 48 de ore dintr-un motiv simplu: aceştia sunt cunoscuţi consumatori de droguri şi au încercat să evite testul anti-drog. (...) Primii poliţişti au refuzat să întocmească documente pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice (infracţiune ce prevedea alte măsuri, pe loc, ce trebuiau luate de poliţişti) şi au ales să întocmească documente pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, ce prevede împăcarea părţilor", se spune în informaţiile transmise presei.

Reprezentanţii IPJ Dolj susţin încă că în acest scandal nu au fost implicaţi angajaţi din cadrul inspectoratului, însă în local s-au aflat şi doi poliţişti care sunt audiaţi ca martori.

"În acest eveniment, nu au fost implicaţi angajaţi ai IPJ Dolj, însă, în local, se aflau doi poliţişti, care au fost audiaţi în calitate de martori şi care au furnizat informaţii cu valoare operativă ce au dus la identificarea autorilor", a transmis IPJ Dolj. 

×
Subiecte în articol: barbati retinuti scandal bar Craiova