x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bercea Mondialul și fiul său, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor

Bercea Mondialul și fiul său, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor

22 Oct 2019   •   13:44
Bercea Mondialul și fiul său, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor
Sursa foto: antena1

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialul, a fost condamnat pe fond de Tribunalul Olt, la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani şi 272 de zile, într-un dosar de tentativă de omor, săvârşită în anul 2009 împotriva fostului viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei. Sentinţa a fost pronunţată pe 21 octombrie de Tribunalul Olt și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. În aceaşi cauză a fost condamnat la 9 ani și 6 luni închisoare cu executare şi fiul acestuia, Laurenţiu Anghel.

Cei doi trebuie să-i plătească lui Valeriu Matei, parte vătămată în dosar, câte 40.000 de euro, cu titlu de daune morale, plus 7.000 de lei, cheltuieli judiciare din fazele de urmărire penală şi de judecată.

Sandu Anghel şi fiul său Laurenţiu au fost trimişi în judecată, în 2018, de către procurorii Parchetului General, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. Fapta s-a produs pe 22 ianuarie 2009, în Slatina, unde fostul viceprimar, Valeriu Matei, a fost lovit de Bercea cu un cuţit, pe fondul unui conflict spontan generat de neînţelegeri asupra unui teren. În acelaşi context, Valeriu Matei, precum şi un alt bărbat care îl însoţea, au fost loviţi de Laurenţiu Anghel cu un autoturism.
În urma altercaţiei, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viaţa în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12 - 13 zile de îngrijiri medicale, iar cealaltă 80 - 90 de zile.

Sandu Anghel a fost eliberat din penitenciar în luna februarie anul acesta, el executând o condamnare de 8 ani şi 9 luni pentru că şi-a înjunghiat un nepot, iar Laurenţiu Anghel s-a aflat în detenţie pentru complicitate la tâlhărie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bercea mondial