x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Braşov: DNA nu a făcut nicio solicitare în legătură cu dosarul referitor la accidentul produs cu maşina lui Blaga

Braşov: DNA nu a făcut nicio solicitare în legătură cu dosarul referitor la accidentul produs cu maşina lui Blaga

19 Sep 2016   •   20:55
Braşov: DNA nu a făcut nicio solicitare în legătură cu dosarul referitor la accidentul produs cu maşina lui Blaga

DNA nu a făcut nicio solicitare în legătură cu dosarul accidentului auto în care a fost implicat în urmă cu două săptămâni şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, care se afla la volanul unui autoturism aflat în proprietatea co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. 

Dosarul este în cercetare la Parchetul Curţii de Apel Braşov, a declarat luni, pentru AGERPRES, procurorul Ramona Diaconu, şeful secţiei Urmărire Penală a parchetului braşovean. 

"Dosarul este în cercetare şi aşteptăm raportul de expertiză. În funcţie de câte zile de îngrijire necesită persoana rănită în accident, se va face încadrarea juridică. Din partea DNA nu a fost făcută nicio solicitare în legătură cu acest dosar", a precizat procurorul Ramona Diaconu. 

Vasile Blaga a fost audiat luni, la sediul DNA din Capitală, el declarând jurnaliştilor, la ieşirea de la audiere, că a fost chemat pentru a da lămuriri în legătură cu accidentul în care a fost implicată maşina sa. 

"Ştiţi că a avut loc un accident cu maşina mea şi am dat o declaraţie de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii şi lucruri de genul acesta. (...) Acum două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina (...) şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal", a afirmat Blaga. 

El a adăugat că a fost întrebat despre achiziţionarea maşinii, unde o ţine şi alte detalii. 

Blaga a precizat că paguba nu este mare, în condiţiile în care în urma accidentului s-a spart un far al maşinii şi s-a îndoit bara de protecţie. 

Politicianul a adăugat că el şi chestorul Popa sunt prieteni de familie, iar acesta va achita paguba. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat pentru presa bihoreană că evenimentul rutier petrecut pe 5 septembrie s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani, care a refuzat internarea în spital. 

Poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au deschis pe numele lui Liviu Popa un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Procurorii DNA au efectuat luni percheziţii în trei locaţii din municipiul Oradea, dintre care două sunt la sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind infracţiuni comise în perioada 2012 - 2014, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile procurorilor DNA Oradea au vizat sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor şi la domiciliul şefului IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Aceleaşi surse au precizat că de anchetă ar fi vizat chiar chestorul Liviu Popa. 

Chestorul Liviu Popa este şeful IPJ Bihor din anul 2012. În perioada 23 noiembrie 2010 - 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române. AGERPRES

×
Subiecte în articol: vasile blaga