x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Buda despre condamnarea la CEDO privind IPJ Bistriţa: Nu mai putem face nimic decât să plătim

Buda despre condamnarea la CEDO privind IPJ Bistriţa: Nu mai putem face nimic decât să plătim

23 Oct 2018   •   13:46
Buda despre condamnarea la CEDO privind IPJ Bistriţa: Nu mai putem face nimic decât să plătim

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, marţi, că în cazul tânărului agresat de poliţişti din Bistriţa în 2011, pentru care CEDO a decis condamnarea României, nu se mai poate face nimic şi că faptele s-au prescris.

Întrebat de jurnalişti, cu prilejul prezentării autospecialelor intrate în dotarea IGPR, despre faptul că România a fost condamnată la CEDO în cazul unui tânăr din Bistriţa care ar fi fost bătut de poliţişti, Buda a spus: "Da, ştiu cazul, este vorba despre şeful Poliţiei Municipiului Bistriţa, într-adevăr la acea dată, în 2011, a fost deschis un dosar penal, nu ştiu exact cum a fost soluţionat, dar la momentul actual nu cred că mai putem face absolut nimic decât să plătim daunele".

Chestionat de presă dacă va relua ancheta în acest caz, el a menţionat că a fost o decizie a instanţelor şi că în prezent nu se mai poate lua nicio măsură în acest sens.

"S-a prescris fapta din punctul nostru de vedere. (...) Discutăm de un dosar penal, discutăm de o decizie a instanţei, o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care aceşti poliţişti, aceşti colegi - eu nu eram aici la acea vreme - au fost declaraţi nevinovaţi", a adăugat şeful Poliţiei Române.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câştig de cauză, în aceste zile, unui tânăr din Bistriţa care a dat în judecată statul român, pe motiv că ar fi fost bătut în 2011, în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa, fiind acuzat de un jaf pe care nu-l comisese. CEDO a obligat România să-l despăgubească pe tânăr cu peste 10.000 de euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cedo