x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție a primit aviz negativ

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție a primit aviz negativ

03 Mar 2020   •   15:07
Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție a primit aviz negativ
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiției în Cabinetul Cîțu, a fost avizat negativ, marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 12 „abțineri”.

Membrii comisiilor parlamentare l-au întrebat pe Predoiu de ce a avizat pozitiv doi dintre șefii de Parchete care primiseră aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„M-am exprimat public unde dânșii (CSM n.r.) au considerat că nu e în regulă. Cred că am avut în vedere mai multe lucruri, la CSM având un punct de vedere centrat în special pe tehnică juridică și mai puțin pe experiență managerială. Dar faptul că vedem lucrurile diferit nu înseamnă că nu ne respectăm”, a spus Cătălin Predoiu.

Acesta a fost întrebat și dacă se gândește la o desemnare a șefilor de Parchete după modelul desemnării Procurorului European.

„Eu fac parte dintr-un guvern demis, deci nu putem iniția politici noi. Deci nu pot să schimb poziția instituțională a guvernului”, a declarat Predoiu.

Costel Alexe, ministrul desemnat pentru Mediu, și Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, au primit aviz pozitiv, marți, la audierile în comisiile parlamentare de specialitate. Lucian Heiuș, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Finanțelor, a primit aviz negativ.

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire în plenul reunit pentru Cabinetul Cîţu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: catalin predoiu