x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul Bogdan Camelia- Incompatibilitate doar pentru căţei?

Cazul Bogdan Camelia- Incompatibilitate doar pentru căţei?

de Dan Constantin    |    25 Feb 2016   •   08:55
Cazul Bogdan Camelia- Incompatibilitate doar pentru căţei?

Camelia Bogdan este în tranziţie spre apelativul Bogdan Camelia. Cei care se prezintă în instanţe cu pricini sunt înregistraţi şi chemaţi în faţa magistraţilor ca la armată. Or, judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti se află sub suspiciunea de incompatibilitate care nu poate fi lămurită doar din vorbe. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat, CSM are o cerere depusă de Camelia Bogdan, Ministerul Agriculturii face o anchetă.

Jurnaliştii de investigaţii sapă şi ei, lucrând în înteresul public. Argumetele care sunt în defavoarea Cameliei Bogdan se tot adună. Paradoxal, multe sunt livrate chiar de împricinată. Piesa de bază menită să o scoată din incompatibiltate ar fi o lămurire pe care a primit-o de la Horia Georgescu, preşedintele ANI, arestat de DNA în dosarele restituirilor frauduloase.

Istorie recentă în derulare


Dosarul ICA a fost judecat de magistratul Bogdan Camelia care a dat sentinţa în august 2014. În perioada iulie-august judecatoarea făcea naveta între Bucureşti şi Poiana Braşov pentru a ponta zilnic prezenţa la Curtea de Apel şi a fi apoi conferenţiar la un curs organizat în răcoarea staţiunii montane de APIA, pendinte de Ministerul Agriculturii. Pentru prestaţia de formator a fost remunerată cu 10 000 de lei. Pentru pontajul de la CA Bucureşti şi-a încasat leafa şi drepturile aferente poziţiei de judecător pentru perioada respectivă.

Grupul de Investigaţii Juridice a descoperit aceasta simultanietate de activităţi din declaraţiile de avere ale judecătoarei Bogdan. A sesizat public cazul respectiv accentuând starea de incompatibilitate cu poziţia Ministerului Agriculturii de finanţator al cursurilor de Braşov dar şi de parte vătămată în procesul judecat de Bogdan Camelia. Săptamîna trecută în pagina juridica a Jurnalului Naţional am prezentat cum tratează legislaţia în vigoare situaţiile în care s-a aflat magistratul învestit ca , şef la completul care a dat condamnările severe din Dosarul ICA

Fuguţa la CSM pentru cusătură la onoare

Bogdan se consideră defăimată de aceste dezvăluiri şi de comentariile aferente. A cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i repare onoarea. Bogdan a ataşat cererii un dosar de presă şi comentariile proprii care ar scoate-o, potrivit propriei opinii, din situaţiile de incompatibilitate multiplă.

Proba de bază ar fi un accept pentru acţiunea remunerată cu 10 000 lei de la Braşov obţinut de la ANI în luna iulie 2014. Documentul respectiv nu este dat spre publicare nici de ANI, nici de formatoarea Bogdan. Nu este public contractul încheiat cu firma privata care organiza cursul de la Braşov, la fel de secretizată este şi relaţia Unităţii de Management din Ministerul Agriculturii care derula programul cu persoanele din avalul şi amontele afacerii. Ministrul Irimescu a declanşat un control pentru acest caz.

Pulbere făcută pulbere la CSM

Judecătoarea Georgiana Pulbere a fost declarată incompatibilă de ANI în martie 2015.Motivul? În ANUL 2012 ,Pulbere, judecător la Curtea de Apel Constanţa, în TIMP CE EXERCITA FUNCţIA DE MAGISTRAT A INCHEIAT, ÎN CALITATE DE PRESTATOR – FORMATOR un contract cu SC OMNIAPREST PLUS (ca beneficiar) având ca obiect elaborarea şi susţinerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în valoare de 1 370 lei.

Secţia pentru judecători a CSM o sancţionează pe Pulbere, plenul CSM o declară incompatibilă.În octombrie 2015 colegii Cameliei Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti resping contestaţia judecătoarei Pulbere Georgiana , păstrănd verdictul de INCOMPATIBILĂ CU FUNCTIA DE MAGISTRAT.Apelul urmează să fie judecat la ÎCCJ.

ANI a declarat-o incompatibilă în 2015 pe judecătoarea Georgiana Pulbere pentru o activitate de formator în afara învaţământului superior. Preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron, intransigent, nu a admis recent pentru magistraţi nici activitatea neremunerată de arbitru internaţional de volei sau de membru în comitetul de părinţi al şcolii. Cum va fi orientată mustaţa pentru Bogdan Camelia? 

×
Subiecte în articol: camelia bogdan