x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion

Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion

05 Iul 2021   •   15:21
Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion

Comisia de la Veneția a salutat desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și recomandă modificarea legii votate în Camera Deputaților.

Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiției.

Competențele de corupție trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate, au transmis, luni, și reprezentanții USR PLUS.

„Înființarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraților incomozi și protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător. Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ”, spun cei de la USR PLUS.

În plus, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”.

După mesajul Comisiei de la Veneția, Parlamentul României practtic primește undă verde pentru a desființa SIIJ, care este și un obiectiv asumat de USR PLUS.

Mediafax

×
Subiecte în articol: comisia de la venetia