x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Comisia juridică dă aviz favorabil cererii de încuviințare a percheziției în cazul lui Daniel Tudorache

Comisia juridică dă aviz favorabil cererii de încuviințare a percheziției în cazul lui Daniel Tudorache

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   11:40
Comisia juridică dă aviz favorabil cererii de încuviințare a percheziției în cazul lui Daniel Tudorache

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, cererea Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1.

Membrii Comisiei Juridice au avizat favorabil, cu umanimitate de voturi, solicitarea de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD, informează Mediafax.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis conducerii Camerei Deputaților o solicitare de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.

„Prezenta cerere este formulată ca urmare a cererii transmise ministrului Justiției de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), în dosarul nr. 161/P/2020 al Direcției Naționale Anticorupție”, se arată în solicitarea lui Cătălin Predoiu. Solicitarea a fost trimisă la Comisia juridică, cu termen pentru raport vineri, 18 noiembrie, ora 17.00. Dezbaterile și votul vor avea loc luni, ora 15.00.

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a unei percheziții informatice în dosarul penal privind pe Daniel Tudorache, în prezent deputat în Parlamentul României.

Potrivit DNA, fostul primar al Sectorului 1 este suspect pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Unul dintre motivele percheziției cerute de procurori este un dosar deschis de DNA în care se face urmărirea penală a 56 de suspecți pentru achiziții supraevaluate în pandemia COVID. În acest dosar, s-a dispus urmărirea penală a lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1 București, care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Tudorache perchezitie