x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Constănţeanul care și-a tranșat prietenul a fost reţinut de anchetatori

Constănţeanul care și-a tranșat prietenul a fost reţinut de anchetatori

11 Dec 2018   •   09:40
Constănţeanul care și-a tranșat prietenul a fost reţinut de anchetatori
Sursa foto: captura TV

Poliţiştii l-au reţinut luni seara, în baza unei ordonanţe, pe unicul suspect în cazul crimei din localitatea Istria, faptă comisă la sfârşitul săptămânii trecute în timpul unei dispute violente între doi prieteni aflaţi sub influenţa alcoolului, a informat printr-un comunicat de presă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, Acxinte Plăvan, în vârstă de 62 de ani, din localitatea Istria, cercetat pentru omor, a fost reţinut în baza ordonanţei emisă de procurorul de caz, urmând ca marţi să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Pe 11 decembrie, autorităţile au descoperit piciorul secţionat şi carbonizat al unui bărbat iar apoi, extinzând cercetările, a fost găsit întregul cadavru al acestuia, îngropat în curtea casei în care locuia împreună cu principalul suspect al crimei.

Anchetatorii au stabilit că victima a fost ucisă şi apoi incendiată, principalul suspect fiind Acxinte Plăvan. În urma cercetărilor s-a stabilit că, la sfârşitul săptămânii trecute, între bărbatul omorât, în vârstă de 49, şi agresorul său a izbucnit un conflict pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

"La un moment dat, criminalul ar fi luat un topor cu care l-a ucis pe celălalt după care a dat foc cadavrului, iar apoi l-a îngropat în curtea casei", se arată în comunicatul IPJ.

Trupul neînsufleţit a fost găsit de câinii din gospodărie, aceştia reuşind să rupă un picior din cadavru, pe care l-au dus pe câmp, unde a fost găsită de un localnic care a anunţat autorităţile.

Investigaţiile continuă pentru a se stabili cu exactitate şirul evenimentelor. AGERPRES

×