x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie S-a decis: Curtea de Apel București judecă pe 6 martie contestația Sorinei Pintea

S-a decis: Curtea de Apel București judecă pe 6 martie contestația Sorinei Pintea

03 Mar 2020   •   14:40
S-a decis: Curtea de Apel București judecă pe 6 martie contestația Sorinei Pintea

Contestația Sorinei Pintea se va judeca pe 6 martie la Curtea de Apel București, anunță Antena3, după ce judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă a fostului ministru.

Potrivit procurorii DNA Sorina Pintea ar fi luat mită în două rânduri și ar fi fost prinsă în flagrant.

”Inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată într-un comunicat DNA.

Flagrantul pus la cale de procurorii DNA a fost făcut la un intermediar echipat cu tehnică de înregistrare. Denunțătorul a fost el însuși subiectul unui flagrant, în ziua de joi. Atunci când a fost prins în flagrant, el a spus că banii descoperiți asupra lui erau pentru cineva mai sus. Vineri, el a mers în biroul Sorinei Pintea din Spitalul din Baia Mare, ar fi stat de vorbă cu ea cu privire la niște contracte din perioada în care aceasta era ministru al Sănătății, nu managerul unității medicale, iar la plecare a lăsat o pungă de cadou în spiritul zilei de 1 martie.

×
Subiecte în articol: sorina pintea