x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Acuzații de corupție la vârful Administraţiei Spitalelor Bucureşti

Acuzații de corupție la vârful Administraţiei Spitalelor Bucureşti

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   19:02
Acuzații de corupție la vârful Administraţiei Spitalelor Bucureşti

Procurorii DNA fac verificări în urma unor acuzații de corupție care-l vizează pe unul dintre șefii Administraţiei Spitalelor Bucureşti. Acuzațiile au fost făcute chiar de directorul general al instituției.

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti a susținut luni o declarație prin care și-a explicat demersul.

„Să ignorăm corupția este ca si cum am arunca cu pietre în ambulanțele venite să ne salveze... din tăcere se pot produce tragedii (...) Corupția este o crimă”, a declarat luni directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Gabriela Sivache.

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziții, inclusiv la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Sunt cercetate încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere a unor spitale din București.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București”, au anunțat anchetatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, luni au fost făcute percheziții domiciliare în opt locuri, situate în București și în Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice. Celelalte sunt sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

×
Subiecte în articol: coruptie acuzatii ASSMB