x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Răsturnare de situație în dosarul dublei crime din Onești: Șeful SIAS, inculpat

Răsturnare de situație în dosarul dublei crime din Onești: Șeful SIAS, inculpat

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   19:40
Răsturnare de situație în dosarul dublei crime din Onești: Șeful SIAS, inculpat

Răsturnare de situație în dosarul crimelor din Onești: clasarea data de procurorul Instanței Supreme a fost desființată în totalitate de Curtea de Apel Bacău și procurorul de caz este obligat să pună în mișcare acțiunea penală în cazul șefului SIAS în speța Alexandru Scurtu.

Avocatul Adrian Cuculis a transmis miercuri că magistrații Curții de Apel Bacău au desființat în totalitate clasarea dată de procurorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, spune Cuculis, procurorul de caz este obligat să pună în mișcare acțiunea penală în cazul șefului SIAS în speța Alexandru Scurtu.

„Practic, Alexandru Scurtu este inculpat în dosar prin decizia instanței de judecată cu privire la intervenția trupelor speciale în cazul uciderii muncitorilor din apartamentul din Onești. Plângerea formulată de noi în cauză a vizat lipsa totală de coerență în ceea ce privește motivarea procurorului Iacob cu privire la intervenția SIAS în acest caz. Scurtu Aexandru urmează și trebuie să fie din acest moment și suspendat din funcție”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie 2021, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti. Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

În aprilie 2023, criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: crima SIAS inculpat