x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a luat act de renunţarea Ancăi Jurma la şefia DNA

CSM a luat act de renunţarea Ancăi Jurma la şefia DNA

07 Ian 2019   •   14:09
CSM a luat act de renunţarea Ancăi Jurma la şefia DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act luni de retragerea acordului dat de Anca Jurma pentru delegarea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, la sediul CSM, că Anca Jurma a trimis o adresă în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori prin care a informat că renunţă la acordul dat pentru delegarea la şefia interimară a DNA.
"În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei de retragere a consimţământului, acordului şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare", a declarat Toader.
Potrivit acestuia, Secţia de procurori a CSM urmează să se întâlnească joia viitoare, când, probabil, va decide cu privire la şefia DNA.
Tudorel Toader a spus că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală. "Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii", a completat el.
Ministrul Justiţiei a precizat că procedura iniţiată anul trecut de numire a procurorului-şef al DNA nu s-a încheiat. "Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei", a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis.
Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie luni nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Ancăi Jurma. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Anca Jurma dna