x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a dat aviz negativ pentru numirea Mihaielei Iorga Moraru la DNA

CSM a dat aviz negativ pentru numirea Mihaielei Iorga Moraru la DNA

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   19:30
CSM a dat aviz negativ pentru numirea Mihaielei Iorga Moraru la DNA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ, marți, propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA a Mihaielei Iorga Moraru.

Secţia pentru procurori a (CSM) a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a corupției din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție a procurorului Mihaiela Iorga Moraru.

Pentru această propunere au fost cinci voturi împotrivă și doar unul pentru.

În aceeași ședință, secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție a procurorului Ionuț Ardelea. S-a votat în unanimitate.

De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil și propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a criminalității organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a procurorului Adrian Petre Tudoran. Și în acest caz a fost unanimitate.

Cei trei au susținut, marți, interviurile pentru ocuparea funcțiilor, după ce, în 28 noiembrie, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a analizat candidaturile pentru parchete și a făcut propunerile către președintele Klaus Iohannis pentru ocuparea unor funcții vacante în cadrul parchetelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: CSM moraru DNA