x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dan Barna, despre desființarea SIIJ: În momentul de față suntem într-un blocaj pe acest subiect

Dan Barna, despre desființarea SIIJ: În momentul de față suntem într-un blocaj pe acest subiect

20 Iul 2021   •   21:30
Dan Barna, despre desființarea SIIJ: În momentul de față suntem într-un blocaj pe acest subiect

Vicepremierul Dan Barna susține că în coaliție există un blocaj în ceea ce privește proiectul de desființare a SIIJ.

„În momentul de față suntem într-un blocaj pe acest subiect, despre ce calandar să vorbim De ce vă spun că în realitate nu există o dorință pentru desființarea SIIJ și de fapt suntem singurii care luptăm pe acest front pentru că a fost un acord în coaliție că așteptăm avizul Comisiei de la Veneția și în funcție de asta vom hotărî și vom desființa SIIJ, a venit avizul care spune exact ce spune Guvernul, exact propunerea Ministerului Justiției, și pare că angajamentul că găsim o soluție și desființăm SIIJ nu mai contează. Acum o să avem un raport pe statul de drept, acolo ni se va spune același lucru, SIIJ trebuie deființat”,a declarat marți Dan Barna, la TVR.

Conform acestuia, liberalii sunt neutri în această dezbatere.

„Cei de la PNL sunt neutri în această dezbatere, spun: . În momentul de față poziția celor de la UDMR este de a nu desființa SIIJ, ci de a-l muta la Parchetul general, noi spunem că lucru ăsta nu poate fi acceptat”, a mai spus Barna.

Acesta susține că în acest moment coaliția se află într-un blocaj pe acest subiect.

„Asta arată și limitele unor coaliții în care indiferent ce program îți propui, coaliția aprobă un program de guvernare în Parlament, dacă unul dintre parteneri nu îl respectă practic întreaga coaliție se află într-un blocaj, aici suntem acum”, a adăugat Dan Barna.

×
Subiecte în articol: Dan Barna