x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie De ce a renunțat Anca Jurma la conducerea DNA

De ce a renunțat Anca Jurma la conducerea DNA

07 Ian 2019   •   15:45
De ce a renunțat Anca Jurma la conducerea DNA
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Anca Jurma a anunțat, luni, ca se retrage din funcția de procuror șef interimar al DNA. Magistratul a trimis documentele in timp ce Sectia pentru Procurori a CSM dezbătea propunerea procurorului general al României de prelungire a delegarii in aceasta functie pentru încă 6 luni. 

 

Anca Jurma, inițial, ar fi acceptat să-i fie prelungită conducerea interimară a DNA. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi transmis, că-n contextul înregistrărilor apărute în spațiul public de la DNA Oradea și de la DNA București, va respinge prelungirea interimatului cu încă șase luni, potrivit Antena 3. Procurorii din CSM ar fi sunat-o apoi pe Anca Jurma și ar fi ajuns la concluzia că aceasta nu poate continua la conducerea DNA pentru încă șase luni, așa rezultând scrisoarea de refuz despre care s-a vorbit în spațiul public, spune aceeași sursă. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, după ce în spațiul public a ajuns informația că Anca Jurma a trimis o scrisoare prin care refuză să-i fie prelungit interimatul la conducerea DNA, următoarele: "În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma, prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a acordului. Vom vedea ce va decide Secţia la şedinţa următoare". 

×
Subiecte în articol: Anca Jurma